Activitate

Natura

Teritoriul administrativ al comunei Boranesti face parte din mare unitate "Campia Vlasiei", la cumpana apelor dintre bazinul Dunarii si cel al Ialomitei. In partea de nord se gaseste lunca Ialomitei, iar in partea de sud, o terasa inalta, avand cote cuprinse intre +18m si 35m.

Comuna se afla amplasata paralel cu cursul raului Ialomita, pe malul sau drept.Raul Ialomita are un curs meandriform si o vale asimetrica pe latime variabila intre 1,5 km si 4,5 km.

Fertilitatea buna a cernoziomurilor si reliefului cu pante foarte reduse au determinat folosirea in agricultura pe scara mare a fondului funciar si caracterul predominant cerealier al culturilor.

Terenuri

Aflate intr-o zona fertila care permite practicarea agriculturii pe scara mare, terenurile detinute in proprietate de ITAGRA SA insumeaza o suprafata de aproximativ 900 ha.

Pentru asigurarea unei baze materiale corespunzatoarea unei activitati rentabile, pe langa terenurile cu destinatie agricola detinute in proprietate societatea a incheiat, in calitate de arendas contracte de arendare pentru terenuri arabile cu o suprafata totala de 900 ha.

Terenurile sunt exploatate in anul 2019 - 2020 astfel :

- floarea soarelui

- porumb

- grau

- grau bio

- lucerna

- lucerna bio

- legume

160 ha

650 ha

782 ha

92 ha

7 ha

5 ha

0.4 ha

Imobile

In proprietatea ITAGRA SA se afla si conacul "Nicu Chiroiu" (resedinta boiereasca) - monument istoric aflat sub protectia legii datorita stilului arhitectural deosebit, acesta fiind proiectat de un important arhitect roman - Paul Smarandescu.

Pe langa cladirile fermei, detinem in proprietate numeroase imobile cu diverse destinatii ( depozite pentru furaje si ingrasaminte etc. ).

Zootehnie

ITAGRA SA detine o ferma zootehnica care se desfasoara pe o suprafata acoperita de 5.000 mp si o suprafata de teren de 6 ha. Ferma a apartinut fostului I.A.S. Boranesti care s-a privatizat devenind astfel SC CERES SA si, ulterior, a trecut in proprietatea SC ITAGRA SA in anul 2006. Societatea are in plan modernizarea acestei ferme.

Romanian