ACTIVITATE

NATURA

Teritoriul administrativ al comunei Boranesti face parte din marea unitate “Campia Vlasiei”, la cumpana apelor dintre bazinul Dunarii si cel al Ialomitei. In partea de nord se gaseste lunca Ialomitei, iar in partea de sud, o terasa inalta, avand cote cuprinse intre +18m si 35m.

Comuna se afla amplasata paralel pe langa cursul raului Ialomita, pe malul sau drept.Raul Ialomita are un curs meandriform si o vale asimetrica pe latime variabila intre 1,5 km si 4,5 km.

Fertilitatea buna a cernoziomurilor si forma reliefului cu pante foarte reduse au determinat folosirea in agricultura pe scara mare a fondului funciar si caracterul predominant cerealier al culturilor.

img_5.png
Tractor-1-scaled.jpg

TERENURI

Aflate intr-o zona fertila care permite practicarea agriculturii pe scara mare, terenurile detinute in proprietate de ITAGRA SA insumeaza o suprafata de aproximativ 900 ha. Pentru asigurarea unei baze materiale corespunzatoare unei activitati rentabile, pe langa terenurile cu destinatie agricola detinute in proprietate societatea a incheiat, in calitate de arendas, contracte de arendare pentru terenuri arabile cu o suprafata totala de 900 ha. Terenurile sunt exploatate in anul 2020 - 2021 astfel: - floarea soarelui: 78 ha, - porumb: 490 ha, - grau: 914 ha, - lucerna: 4 ha, - mazare: 79 ha.

Conac-Boranesti-Itagra-SA.jpg

IMOBILE

In proprietatea ITAGRA SA se afla si conacul "Nicu Chiroiu" (resedinta boiereasca) - monument istoric aflat sub protectia legii datorita stilului arhitectural deosebit, acesta fiind proiectat de un important arhitect roman - Paul Smarandescu. Pe langa cladirile fermei, ITAGRA SA detine in proprietate numeroase imobile cu diverse destinatii ( depozite pentru furaje si ingrasaminte etc. ).

Read More

EU_Organic_1024.jpg

AGRICULTURA ECOLOGICA

ITAGRA SA detine o divizie de agricultura ecologica: ITAGRA BIO TERRA, care cultiva 105,25 ha. Produsele sunt certificate de Austria Bio Garantie Gmbh Enzersfeld si sunt disponibile pentru vanzare pe emag.ro

ico_count_1-1.png

1800

Teren agricol cultivat(ha)

ico_count_1-1.png

900

Teren in proprietate(ha)

ico_count_1-1.png

900

Teren in arenda(ha)